Wat is het?

Vrijwilligerswerk is werk waar u geen geld voor krijgt. Als u tijd kunt maken om anderen te helpen, kunt u vrijwilligerswerk doen.

Als u (langdurig) werkloos bent kunt u in aanmerking komen voor sociale activering. Dat betekent dat u met behoud van uitkering vrijwilligerswerk mag doen.

Hoe werkt het?

Er is een stichting die (aankomend) vrijwilligers binnen de gemeente kan helpen: Stichting Meerwaarde. Deze stichting draait -in opdracht van de gemeente- een vrijwilligerssteunpunt met vacaturebank.

Stichting Meerwaarde heeft ervaring en kennis op het gebied van vrijwilligers en is bovendien lokaal georganiseerd, waardoor zij al een netwerk heeft opgebouwd.

Wat moet ik doen?

Als u vrijwilligerswerk wilt doen en u weet nog niet wat en hoe, dan kan het vrijwilligerssteunpunt u hierbij helpen. Ook met andere vragen kunt u bij het steunpunt terecht.

Extra informatie

Als u vrijwilligerswerk in het kader van uw uitkering doet kunnen er aanvullende voorwaarden gelden. U kunt hiervoor contact opnemen met VraagWijzer op 0487 790 790

Voor meer algemene informatie over vrijwilligerswerk kunt u kijken op de website www.vrijwilligerswerk.nl

Contact met vrijwilligerssteunpunt

Stichting Meerwaarde is gevestigd in het pand van zorginstelling de Driestroom, aan de Pastoor Jansstraat 2, 6658 AZ in Beneden-Leeuwen. De stichting is bereikbaar op 0487 506 320 of via mail op vrijwilligers@meerwaardemaasenwaal.nl
 

Heeft u gevonden wat u zocht?