zwerfafvalbrigade

Inmiddels hebben Dreumel, Alpen, Appeltern, Altforst en Beneden-Leeuwen een zwerfafvalbrigade! Dit blijkt zo'n succes dat we ook in de rest van de dorpen in West Maas en Waal een zwerfafvalbrigade willen opstarten. De geplande startbijeenkomst op zaterdag 21 maart in Wamel en op 28 maart in Maasbommel gaan vanwege corona niet door!

Stichting Landschapsbeheer Gelderland start, in samenwerking met gemeente West Maas en Waal de zwerfafvalbrigades op. Hierbij werkt Stichting Landschapsbeheer nauw samen met de dorpsplatforms. Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken.

Feestelijke start zwerfafvalbrigade in Wamel 21 maart

Deze bijeenkomst gaat in verband met het coronavirus niet door. We plannen later een nieuwe bijeenkomst.

In Wamel starten we samen met het dorpsplatform Samen Wamel een zwerfafvalbrigade 'uit liefde voor Wamel'. Helpt u mee? Kom naar de aftrap! Daar geeft Tijl Essens van Landschapsbeheer Gelderland instructies. U krijgt materialen en we gaan samen een uurtje prikken. 

  • Wanneer: zaterdagochtend 21 maart
  • Tijd: 9.45 tot maximaal 12.30 uur
  • Waar: Kinderboerderij (Lakenstraat 1, Wamel)
  • Voor wie: iedereen is van harte welkom

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745. Graag tot 21 maart! 

Feestelijke start zwerfafvalbrigade in Maasbommel 28 maart

Deze bijeenkomst gaat in verband met het coronavirus niet door. We plannen later een nieuwe bijeenkomst.

Ook in Maasbommel starten we samen met het dorpsplatform Maasbommel een zwerfafvalbrigade 'Geen rommel in Maasbommel'. Helpt u mee? Kom naar de aftrap! Daar geeft Tijl Essens van Landschapsbeheer Gelderland instructies. U krijgt materialen en we gaan samen een uurtje prikken. 

  • Wanneer: zaterdagochtend 28 maart
  • Tijd: 9.45 tot maximaal 12.30 uur
  • Waar: Eeterij De Pont (Raadhuisdijk 1 in Maasbommel)
  • Voor wie: iedereen is van harte welkom

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745. Graag tot 28 maart! 

Dit zijn de zwerfafvalbrigades

zwerfafvalbrigade Alphen
Zwerfafvalbrigade Alphen!

Zwerfafvalbrigade Dreumel
Zwerfafvalbrigade Dreumel!

Zwerfafvalbrigade Appeltern en Altforst
Zwerfafvalbrigade Appeltern en Altforst

Zwerfafvalbrigade Beneden-Leeuwen 'Lauwe schoon, heel gewoon'
Zwerfafvalbrigade Beneden-Leeuwen 'Lauwe schoon, heel gewoon' (foto Reinier Jansen)

Dit is een zwerfafvalbrigade

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep met inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun omgeving opruimt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers.

Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen, iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745.

logo SLG

Heeft u gevonden wat u zocht?