zwerfafvalbrigade

Inmiddels heeft Dreumel en Alpen al een zwerfafvalbrigade! In Appeltern en Altforst gaan inwoners op woensdagavond 28 september voor het eerst aan de slag. 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland start, in samenwerking met gemeente West Maas en Waal de zwerfafvalbrigades op. Hierbij werkt Stichting Landschapsbeheer nauw samen met de dorpsplatforms. Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken.

Start brigade in Appeltern en Altforst

In Appeltern en Altforst start de zwerfafvalbrigade op zaterdag 28 september. Wilt u meedoen? Of bent u gewoon nieuwsgierig? U bent van harte welkom.

  • Wanneer: zaterdag 28 september
  • Tijd: 10.00 tot 12.00 uur
  • Waar: vanaf ‘De Schuur’, Kerkstraat 25 in Appeltern lopen we richting Altforst
  • Voor wie: iedereen is welkom, koffie en thee staan klaar

Dit zijn de zwerfafvalbrigades in Dreumel en Alphen

zwerfafvalbrigade Alphen
Zwerfafvalbrigade Alphen!
Zwerfafvalbrigade Dreumel
Zwerfafvalbrigade Dreumel!

Dit is een zwerfafvalbrigade

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep met inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun omgeving opruimt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers.

Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen, iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745.

logo SLG

Heeft u gevonden wat u zocht?