zwerfafvalbrigade

Inmiddels hebben Dreumel, Alpen, Appeltern en Altforst een zwerfafvalbrigade! Dit blijkt zo'n succes dat we ook in de rest van de dorpen in West Maas en Waal een zwerfafvalbrigade willen opstarten. Op woensdagavond 13 november is een informatiebijeenkomst voor het opstarten van een brigade in Beneden-Leeuwen. 

Stichting Landschapsbeheer Gelderland start, in samenwerking met gemeente West Maas en Waal de zwerfafvalbrigades op. Hierbij werkt Stichting Landschapsbeheer nauw samen met de dorpsplatforms. Een zwerfafvalbrigade is een nieuwe aanpak voor het opruimen van zwerfafval, die in andere Gelderse gemeenten goed blijkt te werken.

Start zwerfafvalbrigade in Beneden-Leeuwen

Heeft u interesse? Dan bent u van harte welkom bij de startbijeenkomst. Daarin vertelt Tijl Essens van Landschapsbeheer Gelderland het doel en de werkwijze. 

  • Wanneer: woensdagavond 13 november
  • Tijd: 19.30 tot 21.00 uur
  • Waar: MFA De Rosmolen, Leliestraat 19, Beneden-Leeuwen 
  • Voor wie: iedereen is welkom, koffie en thee staan klaar

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745.

Dit zijn de zwerfafvalbrigades

zwerfafvalbrigade Alphen
Zwerfafvalbrigade Alphen!

Zwerfafvalbrigade Dreumel
Zwerfafvalbrigade Dreumel!

Zwerfafvalbrigade Appeltern en Altforst
Zwerfafvalbrigade Appeltern en Altforst

Dit is een zwerfafvalbrigade

Een zwerfafvalbrigade is een lokale groep met inwoners, die regelmatig zwerfafval in hun omgeving opruimt. Stichting Landschapsbeheer Gelderland faciliteert met hesjes, knijpers en vuilniszakken, organiseert afspraken met de gemeente over het afhalen van de zakken opgehaald zwerfafval en zorgt voor een handige Whatsapp-groep voor de vrijwilligers.

Het accent bij de zwerfafvalbrigade ligt hierbij op een positief en een gezamenlijk resultaat: het is leuk om samen met buurtgenoten zwerfafval op te ruimen, iedereen kan het initiatief nemen en u doet alleen mee als u zin en tijd heeft. Zo is er snel resultaat en wordt de eigen omgeving al gauw veel aantrekkelijker. Dat stimuleert anderen om ook aan de slag te gaan en zo ontstaat een zwaan-kleef-aan effect.

Vragen?

Mail of bel Tijl Essens van Stichting Landschapsbeheer Gelderland, t.essens@landschapsbeheergelderland.nl, 06 1413 5745.

logo SLG

Heeft u gevonden wat u zocht?