Op dit moment is er een aantal mogelijkheden voor onze inwoners om binnen de gemeente te reizen. Het project AutoMobiel is een ‘marktplaats’ voor de vraag naar mobiliteit en het aanbod van vrijwilligers die met hun eigen auto mensen vervoeren tegen een kleine onkostenvergoeding. Daarnaast is er het SLAG busje in Alphen en een dorpsauto in Appeltern. De gemeente is in gesprek om ook in Maasbommel een dorpsauto in te zetten. Verder kunnen inwoners gebruik maken van de regiotaxi en de belbus. 

Arriva

Lijnbussen: door West Maas en Waal rijden de lijndiensten 42 en 165. Het plannen van uw reis kan bij Arriva(externe link)

Belbus: de belbus (lijn 265) van Arriva(externe link) rijdt ’s avonds en in het weekend. U moet uw rit minimaal een uur van tevoren boeken via telefoonnummer 0900 1961. De belbus rijdt van halte tot halte en maakt gebruik van een aantal haltes van de voormalige buurtbus. In elk dorp is één halte waar de belbus naar toe rijdt. In Dreumel, Appeltern en Beneden-Leeuwen zijn twee haltes.

Versis in Rivierenland

Versis is het aanvullende vervoer in Rivierenland. Iedereen kan elke dag tussen 06.00 uur ’s ochtends en 01.00 uur ’s nachts met Versis reizen. Versis is vervoer van deur-tot-deur, van deur-tot-halte of van halte-tot-halte. Boek uw rit ruim van tevoren op 088 6557 750. Bij Versis geldt een opstaptarief en een kilometertarief. Er zijn kosten voor reguliere reizigers en kortingen voor reizigers met een Wmo-indicatie. Alle informatie voor reizigers is te vinden op www.versis.nl(externe link). Voor meer informatie of voor het boeken van een rit(externe link) belt u met de regiecentrale van Versis: 088 6557 750.
 

Servicepunt AutoMobiel

De gemeente West Maas en Waal doet mee met project Automobiel(externe link): een vervoersservice van Servicepunt Thuiswonen. AutoMobiel is bedoeld voor ouderen, hulpbehoevenden en anderen die voor vervoer hulp nodig hebben van een chauffeur met eigen auto. Denk bijvoorbeeld aan iemand die moet solliciteren voor wie het OV te omslachtig is. Wie gebruik wil maken van(externe link) AutoMobiel wordt voor € 15,00 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen (tarief 2019). U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt in Tiel: 088 7004 100. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Het servicepunt regelt de afspraak met de chauffeur. U betaalt voor de rit € 0,30 per kilometer direct aan de chauffeur. 

Nieuwe chauffeurs zijn altijd welkom. Zij kunnen zich aanmelden op www.servicepunt-automobiel.nl, bellen met 088 7004 100 of mailen naar info@servicepunt-thuiswonen.nl

SLAG busje (Alphen)

Met het bestaande SLAG-busje(externe link) zorgt dorpsplatform Alphen voor het vervoer van inwoners. Vrijwilligers besturen het busje. Reserveren kan, liefst 24 uur van tevoren, via 06 1294 5756.

Dorpsauto's

Appeltern

De dorpsauto in Appeltern(externe link) kan gehuurd worden door iedereen vanaf 18 jaar met een geldig rijbewijs. Hiervoor heeft u een digitale kopie van uw rijbewijs nodig. Reserveren(externe link) van de dorpsauto kan tot 2 dagen voor gebruik. Per reservering ontvang je via de mail de locatie en een unieke code, waarmee je de autosleutel uit een kluisje kunt halen. Indien je de auto onverwacht op kortere termijn nodig hebt, kun je contact opnemen met Dorothé Toebast (06 5096 1996) of Wim van Leeuwen (06 8128 4381). Zij kunnen zien wat er dan mogelijk is.

Maasbommel

Vanaf 11 mei 2019 is ook in Maasbommel een dorpsauto beschikbaar.
Voor het reserveren van de dorpsauto kunt u contact opnemen met Raimond van Welie op 06 1587 7437.
Het gebruik van een dorpsauto kost € 3,75 per uur, tot een maximum van € 37,50 per kalenderdag. Ook betaal je € 0,20 per gereden kilometer. Deze tarieven zijn inclusief brandstof en BTW.

Heeft u gevonden wat u zocht?