Archief

 • West Maas en Waal beloont leefbaarheid

  Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal belonen vijf nieuwe initiatieven van inwoners(groepen) elk met maximaal 750 euro. Ze krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid verbeteren. Wethouder Bert van Swam: “Geweldig om te zien dat inwoners iedere keer weer met zulke mooie initiatieven komen om onze dorpen leefbaar te houden”.

 • West Maas en Waal verkoopt locatie ‘De Wijzer’ aan Woonstichting De Kernen

  Op 21 oktober hebben gemeente West Maas en Waal en Woonstichting De Kernen officieel de koopovereenkomst gesloten voor de locatie ‘De Wijzer’ in Beneden-Leeuwen. Op deze locatie was voorheen een basisschool. De Kernen wil hier een woonvoorziening bouwen voor jongeren met een zorgvraag.
  Sander Bos, wethouder gemeente West Maas en Waal en Marinus Kempe, directeur-bestuurder van De Kernen hebben samen het koopcontract ondertekend.

 • CycloMedia maakt foto's van openbare wegen

  Van eind september tot eind oktober rijdt een auto van CycloMedia door alle straten van onze gemeente. Zij maken 360 graden panoramafoto’s vanaf de openbare weg. 

 • Grote ondernemersenquête in Land van Maas en Waal

  Gemeente Druten en gemeente West Maas en Waal werken samen met onderzoeksbureau Ecorys aan een actueel beeld van de ondernemers op hun werkomgeving in het Land van Maas en Waal. 

 • Meedoen aan 75 jaar bevrijding? Vraag subsidie aan

  Heeft uw vereniging een leuk initiatief in het kader van 75 jaar bevrijding? Voor uw dorpskern of voor de hele gemeente? Dan komt u misschien voor subsidie in aanmerking!

 • Taxus aanmelden kan tot en met 22 augustus

  De inzamelingsactie van stichting Taxus Taxi verloopt voorspoedig. Er zijn al meer dan 2050 chemotherapieën gerealiseerd door het ophalen van het taxussnoeisel. Uit de eenjarige naalden van de taxus wordt dé basisgrondstof voor chemotherapieën gehaald. Uw snoeisel aanmelden kan nog tot en met donderdag 22 augustus. 

 • Dag van de Toekomst op 30 januari 2020

  Voor de zesde keer wordt deze jaarlijkse bijeenkomst vanuit de Visie Leefbaarheid Kernen 2030 voor inwoners, ondernemers en (vrijwilligers) organisaties uit onze gemeente georganiseerd.

 • West Maas en Waal blij met Dorps Ontwikkel Plannen

  Het college van burgemeester en wethouders gaat de Dorps Ontwikkel Plannen (DOP’n) van Alphen, Altforst, Boven-Leeuwen, Dreumel en Maasbommel zo veel mogelijk betrekken bij de gemeentelijke activiteiten in deze dorpen.

 • West Maas en Waal gaat in gesprek met Rijkswaterstaat en Staatssecretaris

  De gemeente West Maas en Waal heeft bureau RPS de administratie van de grondstromen naar Over de Maas laten onderzoeken. De conclusie van dit onderzoek is dat deze administratie klopt. 

 • Het Digi-Taalhuis komt naar de mensen toe

  Het Digi-Taalhuis West Maas en Waal krijgt nu ook een mobiele vorm. Dit Mobiel Digi-Taalhuis gaat in juli van start!