Archief

 • Nieuwe woningen in Boven-Leeuwen

  De behoefte aan woningen in Boven-Leeuwen is groot. Hieraan wordt tegemoet gekomen door de start van een nieuwbouwplan aan de Molenstraat in Boven-Leeuwen.

 • Koninklijke onderscheiding voor Piet van Zwolgen

  Piet van Zwolgen ontving zaterdagavond 15 oktober een Koninklijke onderscheiding voor zijn jarenlange inzet in het dorp Wamel.

 • Succesvolle informatieavond voor houders van kinderopvang

  Op 6 oktober was er een informatiebijeenkomst in De Bogerd in Druten voor houders van kinderopvang. Deze bijeenkomst is georganiseerd door de gemeenten Druten, West Maas en Waal en Wijchen. Op initiatief en met medewerking van GGD Gelderland-Zuid.

 • West Maas en Waal heeft solide begroting

  Gemeente West Maas en Waal heeft een sluitende begroting. De gemeente houdt de nodige reserves om eventuele tegenvallers op te vangen. Maar er is voldoende financiële ruimte om de komende jaren te investeren in leefbare dorpen.

 • Staatssecretaris Vivianne Heijnen in gesprek met inwoners

  Staatsecretaris Vivianne Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat bezocht de gemeente West Maas en Waal. Tijdens haar bezoek werd zij rondgeleid in het gebied Over de Maas

 • Gemeente West Maas en Waal organiseert Kindergemeenteraad 2022

  Op donderdag 10 november vindt er in de raadzaal van het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen de vijfde editie van de Kindergemeenteraad plaats. De voorbereidingen voor de deelnemers beginnen maandag 19 september.

 • Scholen weer aan de slag met zwerfafval

  Op verschillende basisscholen in West Maas en Waal gaan leerlingen aan de slag met het onderwerp zwerfafval. Eerst krijgen ze een gastles over zwerfafval, daarna gaan ze zelf op pad om zwerfafval op te ruimen.

 • Gemeente West Maas en Waal verlengt samenwerking met DijkenSport.nl

  Op maandag 8 augustus tekenden gemeente West Maas en Waal en DijkenSport.nl een nieuwe overeenkomst. Tot en met 2025 is de gemeente hoofdsponsor van dit regionale sportevenement.

 • Dorpendeal voor Altforst ‘goedgekeurd’

  Het behouden en vergroten van de leefbaarheid
  De aanvraag voor de Dorpendeal is ingediend en ‘goedgekeurd’. Zes organisaties en verenigingen uit Altforst sloten deze deal samen met gemeente West Maas en Waal en provincie Gelderland.

 • Passagiersschip voor noodopvang kan niet aanleggen in Beneden-Leeuwen

  Vorige week gaf de gemeente aan bij de Waal een mogelijkheid te hebben om een passagiersschip aan te laten meren. Vandaag is gebleken dat het passagiersschip niet bij de ligplek aan de Waalbandijk kan komen.