Archief

 • Beloning initiatieven leefbaarheid en samenredzaamheid

  Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal belonen vijf nieuwe initiatieven van inwoners(groepen) elk met maximaal 750 euro. Zij krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid in de dorpen verbeteren.
   
   

 • Grote ondernemersenquête in Land van Maas en Waal

  Gemeente Druten en gemeente West Maas en Waal werken samen met onderzoeksbureau Ecorys aan een actueel beeld van de ondernemers op hun werkomgeving in het Land van Maas en Waal. 

 • West Maas en Waal beloont leefbaarheid

  Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal belonen vijf nieuwe initiatieven van inwoners(groepen) elk met maximaal 750 euro. Ze krijgen deze eenmalige bijdrage omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid verbeteren. Wethouder Bert van Swam: “Geweldig om te zien dat inwoners iedere keer weer met zulke mooie initiatieven komen om onze dorpen leefbaar te houden”.

 • West Maas en Waal beloont leefbaarheid en samenredzaamheid

  Burgemeester en wethouders van West Maas en Waal belonen 5 nieuwe initiatieven van inwoners(groepen) elk met maximaal 750 euro. Ze krijgen één keer deze vergoeding omdat hun ideeën de leefbaarheid en de samenredzaamheid te verbeteren. Het gaat in de eerste ronde van 2020 om de hieronder genoemde activiteiten.

 • Nationale Veteranendag

  Op zaterdag 25 juni is het Nationale Veteranendag. Op deze dag eren we de inzet van Nederlandse militairen in het verleden en bij huidige vredesoperaties.

 • 8e Dag van de Toekomst: leefbaarheid centraal

  “Kom ook en praat mee over nieuwe ideeën voor behoud en verbetering van de leefbaarheid in onze acht dorpen!” Dat is de boodschap die wethouder Rob Reuvers graag kwijt wil over de 8e Dag van de Toekomst.

 • Wethouders West Maas en Waal geïnstalleerd

  Tijdens de openbare raadsvergadering van donderdag 28 april zijn 3 wethouders geïnstalleerd: Ans Mol (FD Wamel), Rob Reuvers (FD Beneden-Leeuwen) en Frans van Gelder (CDA).

 • Drie inwoners hebben op dinsdag 26 april een lintje ontvangen.

  Burgemeester Van Neerbos verraste hen tijdens de jaarlijkse Lintjesregen. De heren Mario van der Velden (Appeltern), Hans van de Kamp (Maasbommel) en Ben van Dijk (Alphen) kregen een lintje voor hun bijzondere verdiensten voor de samenleving.

 • De Copacabana tussen ‘Maas en Waal’ voor het WK Volleybal Vrouwen in september 2022

  Nederland organiseert het WK vrouwenvolleybal in het najaar van 2022. Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen zijn samen Official Team Host voor de teams uit Brazilië en Dominicaanse Republiek.

 • Intensivering toezicht gastouderopvang West Maas en Waal

  Wij gaan het toezicht op de gastouderopvang intensiveren. Zo kan beter worden vastgesteld of gastouders voldoen aan de wettelijke kwaliteitseisen.