Archief

 • Coronavirus, aanvullende maatregelen 15 maart

 • Hulp bij de belastingaangifte

  Kun je wel wat hulp gebruiken bij jouw belastingaangifte via de computer? Wil je een expert die met je meekijkt? Dan kunt je op 19 en 23 maart op afspraak terecht bij Bibliotheek Rivierenland in MFA De Rosmolen.

 • De werkgelegenheid groeit in West Maas en Waal

  Het aantal banen in de gemeente West Maas en Waal is het afgelopen jaar toegenomen met 4,5 procent. Dit percentage ligt daarmee boven het gemiddelde van alle gemeenten uit Gelderland (2,8 procent). Dit blijkt uit de Provinciale Werkgelegenheidsenquête (PWE), een jaarlijks onderzoek naar het aantal banen en bedrijven dat Provincie Gelderland samen met gemeenten uitvoert.

 • Informatiebijeenkomst verzekering vrijwilligers

  De gemeente heeft voor alle inwoners die vrijwilligerswerk doen, een collectieve verzekering afgesloten bij Centraal Beheer. Niet iedereen weet dit.
  We merken ook dat niet altijd duidelijk is wat er wél en wat er niet onder deze verzekering valt.
  Daarom organiseren we een informatiebijeenkomst.

 • Inloopspreekuur voor vragen over aanslag lokale belastingen of WOZ-beschikking

  Heeft u vragen over uw aanslag lokale belastingen en WOZ-beschikking? Dan bent u welkom op het inloopspreekuur. 

 • Inloopavond gebiedsontwikkeling Willemspolder op 11 februari

  Aan de overzijde van de Waal, tussen Ochten en Tiel, werkt Dekker aan de gebiedsontwikkeling van de Willemspolder. Graag nodigen zij u uit om met hen mee te denken over de toekomstige inrichting van dit gebied. 

 • Record deelname Dag van de Toekomst

  Leefbaarheid leeft in de gemeente West Maas en Waal! Een record aantal deelnemers praatten in het gemeentehuis over wat goed is voor de leefbaarheid van de 8 dorpen en hun inwoners. Dit gebeurde 30 januari op de 6e Dag van de Toekomst.  Een bijeenkomst die de gemeente jaarlijks organiseert vanuit de Visie Leefbaarheid Kernen 2030. De bijna 100 inwoners en professionals konden hun ideeën kwijt in 7 groepen. Hierin werden thema’s besproken die belangrijk zijn voor leefbare dorpen: burgerparticipatie, duurzaamheid, mobiliteit, ondernemen/recreatie, onderwijs/jeugd, welzijn/zorg en wonen. 

 • Burgemeester Vincent van Neerbos opent tentoonstelling Over-Stromen

  Op vrijdag 31 januari, precies 25 jaar na de bewuste datum van de bijna overstroming, opent burgemeester Vincent van Neerbos de tentoonstelling Over – Stromen.
  In het museum Tweestromenland, Pastoor Zijlmansstraat 3 in Beneden-Leeuwen.

 • Merel uit Dreumel wint de hoofdprijs na inleveren kerstboom

  Vol trots nam Merel de Groot uit Dreumel de GoPro camera van wethouder Ton de Vree aan. ”Ik ben heel blij met deze prijs”, aldus Merel. Ook haar favoriete vereniging werd prijswinnaar. De muziekvereniging St. Barbara uit Dreumel wint door Merel de hoofdprijs van € 200,-.

 • Stemmen op TaalHeld Addy van Meerten

  Digi-Taalhuis West Maas en Waal en ROC Rivor zijn trots op cursist Addy van Meerten. Zij is onlangs door de Stichting Lezen en Schrijven uitgeroepen tot TaalHeld van Gelderland en is nu genomineerd om TaalHeld van Nederland te worden. Een knappe prestatie van Addy die laaggeletterd is.