Op 20 maart start in museum Tweestromenland het Coronaproject. Het museum opent op 4 zondagmiddagen haar deuren. Zij roept de inwoners van de gemeente West Maas en Waal op om ‘corona ervaringen' te delen.

Neem plaats in de stoel, en vertel

Alle inwoners kunnen hun ervaringen met corona te delen. Jong en oud kan plaatsnemen in de stoel in het museum. Daar gaat hij of zij in gesprek over wat corona met hen gedaan heeft. Het interview wordt vastgelegd. Van alle interviews maakt het museum een film.

Wij zijn benieuwd naar alle verhalen

Hoe heeft corona u geraakt? Heeft u meegedaan met een van de vele corona-acties? Of er misschien zelf wel een georganiseerd? Bent u misschien familieleden door corona verloren? Corona verdwijnt steeds meer naar de achtergrond. Hoe pakt u het leven weer op? 
Wilt u daarover komen vertellen? Ieder verhaal doet er voor ons toe. Dus kom langs op een van de zondagmiddagen.

Kom langs

U bent van harte welkom om uw verhaal vast te laten leggen. Dit kan op 20 maart, 27 maart, 10 april en 24 april. Tussen 13.30 uur en 17.00 uur mag u in de stoel plaatsnemen. Het museum Tweestromenland zit aan de Pastoor Zijlmansstraat 3 in Beneden-Leeuwen.

Alles vastgelegd op film als blijvende herinnering

Na afloop van de vier zondagen wordt van alle interviews een film gemaakt. Deze zal voor alle geïnterviewden in het museum worden vertoond. Daarna wordt de film aan de gemeente West Maas en Waal aangeboden.