De Copacabana tussen ‘Maas en Waal’ voor het WK Volleybal Vrouwen in september 2022

Dit is een oud bericht.

Nederland organiseert het WK vrouwenvolleybal in het najaar van 2022. Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen zijn samen Official Team Host voor de teams uit Brazilië en Dominicaanse Republiek. Naast het opvangen van teams zijn er in deze gemeenten verschillende WK-activiteiten. Hieraan kunnen inwoners, verenigingen en ondernemers meedoen. Zo geven we samen de sport en de regio een sportieve boost. 

Grootste sportevenement tot nu toe

Het WK Volleybal is een van de grootste sportevenementen ooit georganiseerd in Nederland. Niet eerder deed het evenement ons land aan. De wethouders van de gemeenten “Wij zijn trots dat we in deze samenwerking twee landen hosten. Volleybal is een sport die leeft in onze gemeentes. We zetten de sport en de regio op de kaart. Het wordt een sportief Maas en Waals feest met de side events.” 

Drie weken WK Volleybal 

Het WK Volleybal duurt ruim drie weken. Tijdens de eerste fase van het WK volleyballen de dames in het Arnhemse GelreDome. De volgende fasen zijn in Rotterdam, Apeldoorn en Polen. De finale vindt plaats in Arnhem. Oranje speelt haar wedstrijden altijd op eigen bodem.

Meehelpen? Dat kan! 

We willen inwoners, verenigingen en ondernemers meenemen in de oranjesfeer en samen WK-activiteiten organiseren. Dat kunnen we niet alleen en daar hebben we hulp bij nodig. Lijkt het u leuk om iets te betekenen voor het WK Volleybal? Op dinsdag 10 mei organiseert de kerngroep een kick-off bijeenkomst. Iedereen die iets wil betekenen voor het WK Volleybal is van harte welkom. Er is uitleg over het WK, de WK-activiteiten en lokale kansen. De avond start om 19.30 uur (inloop 19.00 uur) en vindt plaats in Wijkcentrum De Doorkijk in Druten. Aanmelden kan door een mail te sturen naar chantal@trivos.nl.

Meer weten? 

Wil je eerst meer weten over het WK Volleybal Vrouwen 2022? Kijk dan op www.volleybal.nl