Herinrichting Dorpsstraat Wamel

Herinrichting Dorpsstraat Wamel

In deze straat worden parkeerproblemen ervaren door de aanwonenden. Daarnaast wil de gemeente de straat een meer dorps en historisch karakter geven. We willen de straat toekomstbestendig maken. Daarom gaan we de straat herinrichten.

Het projectgebied loopt vanaf de kruising met de Hollenhof tot de Stationsstraat bij de protestantse kerk.

Randvoorwaarden van het project

We moeten onder andere rekening houden met de volgende zaken:

  • Herinrichten van de weg als 30 km/uur, zodat de weg niet uitnodigt om hard te rijden;
  • Reguleren van het parkeren;
  • Klimaat adaptief inrichten van de straat;
  • Vervangen van huidige straatverlichting door ‘ouderwetse armaturen’;
  • Afkoppelen hemelwater van het (vuilwater)riool naar een nieuw aan te leggen hemelwaterriool;
  • Vervangen van een deel van het huidig riool.

Wilt u meer weten over deze randvoorwaarden? Bekijk dan de pagina “Plan van Eisen” herinrichting Dorpsstraat Wamel.
Wilt u meer weten over de visie van de werkgroep van het dorpsplatform? Bekijk dan de pagina "Toekomstvisie Dorpsstraat Wamel".

Rol van de bewoners

We hebben intern al overlegd met verschillende vakdisciplines. Wij willen ook graag de stem van de aanwonenden horen. Daarom organiseren wij bewonersavonden. Samen met de aanwonenden kijken wij naar wat haalbaar is. De ideeën/wensen van aanwonenden verwerken we zoveel als mogelijk in het ontwerp.

Bewonersavond op 27 november

Wij gaven een presentatie tijdens deze avond. Daarna konden aanwonenden een reactieformulier invullen of op de tekening schrijven en vragen stellen. Het reactieformulier kon u ook digitaal invullen.

We hebben geen ontwerp gepresenteerd, omdat dit er nog niet is. Daar gaan wij nu mee aan de slag.

Reactienota

Tot uiterlijk 4 december kon u via een reactieformulier al uw ideeën en wensen aan ons kwijt. Wij verzamelen deze reacties in een reactienota. In deze nota vindt u ook onze antwoorden/onderbouwing op de binnengekomen reacties.

Het vervolg

Op dit moment zijn we bezig met het maken van het voorlopig ontwerp. Dit doen we op basis van de binnengekomen reacties van de aanwonenden en doelstellingen van de gemeente. Zie ook de reactienota.

Als het voorlopig ontwerp klaar is organiseren wij een 2e bewonersavond. Op deze avond laten wij het ontwerp zien en geven hierover uitleg. Aanwonenden kunnen dan vragen stellen en aangeven wat ze van het voorlopig ontwerp vinden.

Aanwonenden nodigen we uit voor deze bijeenkomst via een brief.

Neem gerust contact op

Heeft u vragen over dit project? Neem dan contact op met onze projectleider Bram Bleij via bbleij@westmaasenwaal.nl of via 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?