In 2013 startte gemeente West Maas en Waal met nieuwbouwproject Appelhoek fase 1A in Alphen. Ondertussen zijn alle woningen verkocht en wordt het project afgerond.

CPO door jongeren

Project Appelhoek begon met de bouw van zes woningen. Een groep initiatiefnemers sloeg de handen ineen om via Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) drie 2-onder-1 kappers te realiseren. Deze groep jongeren, met allemaal hun roots in Alphen, hebben gezamenlijk hun woningen ontwikkeld en hun eigen plekje in Alphen gecreëerd.

Fase 1A is klaar

De afgelopen jaren zijn er nog 15 woningen bijgekomen. In totaal zijn nu alle 21 woningen in fase 1A verkocht. De wijk is een mooie mix geworden met verschillende woningen voor zowel starters als doorstromers. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de buitenruimte. Over een paar weken is het project helemaal klaar.
Wethouder Cruijsen: ‘De Appelhoek is een prachtige wijk geworden met veel variantie en veel ruimte. Het is een groot pluspunt dat we hiermee Alphense jongeren in hun eigen dorp kunnen houden.’

Nog meer woningen

De Appelhoek wordt binnenkort uitgebreid met fase 1B. De gemeenteraad van West Maas en Waal heeft onlangs het bestemmingsplan hiervoor vastgesteld. Bijzonder aan deze volgende fase is dat het project uitgaat van vraaggestuurd bouwen. Op die manier kan er goed ingespeeld worden op de bestaande vraag.