Energiecoaches in West Maas en Waal aan de slag

Dit is een oud bericht.

In onze gemeente kunnen woningeigenaren een afspraak maken met een energiecoach. Een energiecoach helpt inwoners gratis en onafhankelijk bij het verkennen van de mogelijkheden voor energiebesparing. Een energiecoach is een vrijwilliger die een opleiding heeft gevolgd bij Energieloket Rivierenland.

We hebben inmiddels 8 energiecoaches. Wethouder duurzaamheid Erik Peters wilde graag kennismaken met de coaches en nodigde ze uit voor koffie en taart. Erik Peters: ”We zijn hartstikke trots op deze inwoners van onze gemeente die hun dorpsgenoten willen helpen. Veel inwoners weten niet hoe ze hun huis energiezuiniger kunnen maken. Een energiecoach komt bij je thuis en helpt je gratis op weg. Ik word heel blij als ik zie hoe ze allemaal staan te trappelen om aan de slag te gaan!” 

Duurzamere gemeente

“We staan met z’n allen voor een enorme opgave om de wereld en dus ook onze gemeente duurzamer te maken. Dat kunnen we alleen samen voor elkaar krijgen. Maar soms weet je niet waar je moet beginnen. Energiecoaches kunnen daarbij helpen: nodig ze uit voor een keukentafelgesprek en laat je adviseren! “aldus de wethouder. 

Enthousiaste groep

Alle coaches zijn enorm gemotiveerd om aan de slag te gaan. Ieder met een eigen reden. Energiecoach John Loeffen uit Wamel: “Ik ben er wel van overtuigd: een beter en langer leefbaar milieu begint bij onszelf. En dat hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Ook met kleine, goedkope maatregelen kun je écht al wat bereiken. Dat hoeft niet allemaal ten koste van het comfort te gaan, iets wat mensen nog vaak denken. Ik help mijn buurtgenoten hier graag mee”.

Afspraak maken

Woningeigenaren kunnen gratis een keukentafelgesprek aanvragen met één van de opgeleide energiecoaches. Online of thuis. Een gesprek aanvragen gaat gemakkelijk via de website van het Energieloket

Wethouder duurzaamheid Erik Peters samen met de 8 energiecoaches