Op maandag 31 augustus om 15.00 uur opende wethouder Ton de Vree het eerste spreekuur van het Energieloket West Maas en Waal. Hiermee helpt de gemeente haar inwoners met het energiezuinig maken van hun woning. Huiseigenaren kunnen hier terecht voor gratis, persoonlijk en onafhankelijk advies. 

Onafhankelijk en persoonlijk advies

Wethouder Ton de Vree: “Ik ben heel blij dat we nu een fysiek energieloket in de gemeente hebben. Veel inwoners denken na over het energiezuinig maken van hun woning. Maar dat is soms best lastig. Want waar begin je? Welke maatregelen zijn voor jouw huis het beste? Hoe bespaar je meer energie? Hoe beoordeel je offertes? Met al deze vragen kunnen huiseigenaren nu ook terecht bij ons fysieke energieloket”. 

Energie-adviseur iedere maandag aanwezig

Energie-adviseur Sjaak van Balen zit iedere maandagmiddag klaar om mee te denken over het energiezuinig maken van de woning: ”Dat is voor velen een complex onderwerp. Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. En dan hoor je ook nog in de media dat het energiezuinig maken van je huis wel eens veel te duur kan zijn. Kom gewoon even langs. Dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn voor jouw specifieke situatie. Die kan wel eens heel anders zijn dan een algemeen rapport!”. 

Enthousiaste eerste klant

Jan Hoks uit Beneden-Leeuwen was de eerste klant van het energieloket. Hij kreeg daarom van wethouder Ton de Vree een maatregelenpakket. Jan Hoks: “Ik heb al aardig wat energiebesparende maatregelen in huis gedaan. Maar ik wil graag weten welke  subsidiemogelijkheden er zijn. En daarnaast wil ik graag mijn energiebesparende maatregelen uitbouwen. Daar heb ik met Sjaak van Balen van het Energieloket over gesproken. Hij gaf me tips en ik krijg nog informatie per mail. Heel fijn en we houden contact over het vervolg”. 

Afspraak maken voor energieloket

Energieloket West Maas en Waal is gevestigd in het gemeentehuis van West Maas en Waal. Het spreekuur is wekelijks op maandagmiddag van 15.00 – 18.00 uur. Voor een gesprek tijdens het spreekuur is een afspraak nodig. Afspraken kunt u maken via 0345 50 40 12 of mail naar westmaasenwaal@energieloketrivierenland.nl

Ook online advies!

Uiteraard is online of telefonisch advies ook mogelijk.
Op de website www.energieloketWestMaasenWaal.nl staat veel informatie. Zoals energiebesparende of -opwekkende maatregelen, handige tools, gezamenlijke inkoopacties, subsidiemogelijkheden en het aanvragen van een energiecoachbezoek.