Een enthousiaste groep jongeren is bezig om van het oude dorpshuis de Hanze in Maasbommel hun thuis te maken. Gedeputeerde Peter Kerris bracht op 13 mei een bezoek aan deze locatie.

Deze verbouwing is het resultaat van de challenge “Mijn huis staat in Gelderland”. Daarbij zocht provincie Gelderland samen met de gemeente naar enthousiaste inwoners die van dit leegstaande gebouw hun thuis willen maken. Ook de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool in Appeltern doet mee aan deze challenge. Deze voormalige school gaat een enthousiaste groep jongeren verbouwen tot vier woningen. 

Uitdaging oppakken

Wethouder Ans Mol: “Als gemeente zijn wij erg blij dat jongeren uit onze dorpen op deze manier hun eigen droomhuis kunnen verwezenlijken. Daarnaast is het ook voor de leefbaarheid goed dat er jongeren in het dorp blijven wonen. Mooi om hier in Maasbommel te zien hoe enthousiast ze samen deze uitdaging oppakken”.

Meer woningen, minder leegstand

De jongeren leidden gedeputeerde Peter Kerris zelf rond en vertelden bevlogen over hun plannen en vorderingen. Aan de hand van tekeningen lieten ze zien hoe het eindresultaat er straks uitziet. Peter Kerris: “Fantastisch om te zien hoe deze jongeren uit Maasbommel hun woondroom waarmaken. Met de challenge slaan we twee vliegen in één klap. We geven starters een kans op een woning en pakken meteen de leegstand aan”.