Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijvenpark Veesteeg-Oost is opnieuw toegekend. Dit keurmerk is een belangrijke erkenning voor bedrijventerreinen waar actief wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Vrijdag 24 mei 2024 is het Keurmerk Veilig Ondernemen voor Bedrijvenpark Veesteeg-Oost opnieuw toegekend, nu voor een periode van vier jaar. Dit keurmerk is een belangrijke erkenning voor bedrijventerreinen waar actief wordt samengewerkt om de veiligheid te verbeteren.

Om het certificaat te behouden, werken de ondernemers nauw samen met de gemeente West Maas en Waal, politie, brandweer en de beheervereniging van het bedrijvenpark. Ze maken en volgen gezamenlijke afspraken om overlast, criminaliteit en onderhoud aan te pakken. De gemeente West Maas en Waal is trots op het feit dat Bedrijvenpark Veesteeg-Oost opnieuw aan deze strenge voorwaarden voldoet.

Dankzij de maatregelen die het keurmerk stelt, wordt de schade door criminaliteit en onveiligheid voor het bedrijfsleven in West Maas en Waal verminderd. Dit heeft ook een positief effect op het veiligheidsgevoel van zowel ondernemers als inwoners.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen voor bedrijventerreinen werd in 2005 geïntroduceerd door MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Justitie en Veiligheid. Bedrijvenpark Veesteeg ontving vier jaar geleden voor het eerst dit certificaat. Na vier jaar wordt de samenwerking tussen de betrokken partijen opnieuw geëvalueerd.

Voor de verlenging van het keurmerk maken de ondernemers en de andere betrokken partijen opnieuw afspraken, waaronder:

  • Het organiseren van bijeenkomsten voor en door ondernemers over een schoon en veilig bedrijventerrein;
  • Het tegengaan van ondermijning en cybercriminaliteit;
  • Beter georganiseerd toezicht door de politie;
  • Inzet in de openbare ruimte, zoals groenvoorziening en straatverlichting.