Wat is het?

Het jongerenwerk signaleert en biedt ondersteuning aan (kwetsbare) jongeren. Daarnaast zijn zij in staat om in te spelen op de behoefte van jongeren en kunnen vraag en aanbod bij elkaar brengen.

Het jongerenwerk is een onderdeel van de taak van de coördinator samenlevingsopbouw. Hij richt zich speciaal op de jongeren in de gemeente West Maas en Waal.

Daarnaast kent de gemeente West Maas en Waal de mogelijkheid om een subsidieaanvraag in te dienen, in het kader van activiteiten binnen het jeugd- en jongerenwerk, die voldoet aan de criteria in de beleidsregels van de Algemene Subsidieverordening.

Hoe werkt het?

De jongerenwerker zoekt de jongeren op in de dorpen en legt contact met hen. Hij probeert inzicht te krijgen in wat er speelt onder de jongeren en wat de wensen en behoeften zijn.

De jongerenwerker brengt vraag en aanbod bij elkaar in de directe leefomgeving van de jongeren. Hij maakt daarbij gebruik van de contacten die hij heeft gelegd met o.a. lokale organisaties, verenigingen en jeugdhulp.

De jongeren kunnen daarnaast ook terecht bij de jongerenwerker voor informatie en advies of als ze iets willen organiseren, maar niet goed weten hoe ze dat moeten doen. De jongerenwerker kan adviseren, de wegwijzen of hen in contact brengen met andere partijen die de jongeren kunnen helpen.

Voor het organiseren van activiteiten voor en door jongeren is het in sommige gevallen mogelijk een subsidie te krijgen.

Wat moet ik doen?

Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met de jongerenwerker:
Maurits Badal
06 8233 0110
mauritsbadal@sociom.nl
www.sociom.nl

Wanneer u wilt weten of u in aanmerking komt voor subsidie kunt u kijken op de gemeentelijke website.

Aanvragen voor subsidies onder de categorie Jeugd en Jongerenwerk vallen onder de beleidsregel "Jeugd en jongeren (tot 18 jaar) en ouderen (65 jaar en ouder)".

Wat kost het?

De gemeente betaalt de inzet van de jongerenwerker.

Extra informatie

Coördinator Samenlevingsopbouw/Jongerenwerker

Maurits Badal
06 8233 0110
mauritsbadal@sociom.nl
www.sociom.nl

p/a Van Heemstraweg 50C
6658 KH Beneden-Leeuwen

Heeft u gevonden wat u zocht?