Vandaag is het zover. Burgemeester Vincent van Neerbos reikt, na lang wachten, twee Koninklijke onderscheidingen uit. 

Wil van der Zandt-Florussen en Gé van Hees ontvangen de versierselen behorend bij hun onderscheiding. Eerder dit jaar, tijdens de Lintjesregen op 24 april, zijn mevrouw Van der Zandt-Florussen en meneer Van Hees benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Vanwege de coronamaatregelen kon de uitreiking die dag niet doorgaan. 
Mevrouw Van Welie-Thijssen uit Dreumel, die tijdens de Lintjesregen ook een Koninklijke onderscheiding kreeg, is op 3 juli verhinderd en ontvangt de versierselen op een ander moment.

Wil van der Zandt-Florussen (83 jaar), Beneden-Leeuwen

Mevrouw Van der Zandt-Florussen is al dertig jaar vrijwilligster bij Zorggroep Maas en Waal. Zij is nagenoeg alle dagen van de week aanwezig in zorgcentrum St. Elisabeth in Beneden-Leeuwen. Hier helpt zij bij het verzorgen van de maaltijden en biedt ondersteuning tijdens allerlei activiteiten. Mevrouw Van der Zandt is altijd in voor een praatje en zorgt met haar aanwezigheid voor veel gezelligheid.
Daarnaast is zij sinds 1989 actief als vrijwilliger bij activiteiten van Seniorenvereniging 50+ in Beneden-Leeuwen. Mevrouw Van der Zandt is als begeleider aanwezig bij jeu de boules en bingo. En helpt bij het koffie schenken en het klaarzetten van de zaal voorafgaand aan activiteiten.
In het verleden heeft mevrouw Van der Zandt-Florussen nog verschillende andere vrijwilligersactiviteiten ondernomen. Onder meer voor het Nederlandse Rode Kruis afdeling Dreumel/Wamel, de Hartstichting en de Zonnebloem. 

Gé van Hees (71 jaar), Beneden-Leeuwen

De heer Van Hees is een sleutelfiguur bij verschillende verenigingen en stichtingen in Beneden-Leeuwen. De inzet van de heer Van Hees wordt gekenmerkt door veelzijdigheid. Zo is hij al jaren actief als vrijwilliger bij tennisvereniging Lewabo. Zowel bestuurlijk als in algemene zin. 
Ook is de heer Van Hees betrokken als projectvrijwilliger bij het Museum Tweestromenland. Zijn taken zijn erg divers, van het bedenken en uitvoeren van nieuwe exposities tot het bouwen van wisseltentoonstellingen en het uitvoeren van allerhande klussen. De heer Van Hees heeft een waardevolle bijdrage geleverd aan de interne verbouwing van het museum. Hij wordt geprezen om zijn enthousiasme, grote kennis en bereidheid om klussen op zich te nemen. 
Sinds zeven jaar maakt de heer Van Hees deel uit van het bestuur van de lokale Seniorenvereniging. Daar zet hij zich ook in als gastheer, redacteur van het clubmagazine en hoofd van de huishoudelijke dienst. 
Daarnaast is de heer Van Hees lange tijd lector bij de Alphonsus parochie geweest. Ook was hij bestuurslid binnen de Stichting voor Katholiek Basisonderwijs in Wamel, Beneden-Leeuwen en Boven-Leeuwen.