Nieuw woonerf in Dreumel

Dit is een oud bericht.

Ter hoogte van Vluchtheuvelstraat 1b worden nieuwe woningen gebouwd. Een mooie en unieke ontwikkeling op een bijzondere plek in Dreumel.

Sinds 2004 is Van Zonsbeek Metaalbewerking gevestigd aan de Vluchtheuvelstraat in Dreumel. Het familiebedrijf houdt zich bezig met het maken van allerlei constructiewerk van aluminium, staal en RVS. Omdat de huidige locatie niet geschikt is voor uitbreiding, is het bedrijf op zoek gegaan naar een nieuwe locatie. Op de huidige locatie ontstaat hierdoor ruimte voor woningbouw.

Op dit erf is de bouw van maximaal 14 woningen mogelijk. Het plan gaat uit van minimaal 4 starterswoningen. Daarnaast komen er woningen voor de middenklasse en senioren. Hierdoor ontstaat er een mooie mix van verschillende woningtypes. De nadruk van dit plan ligt op de natuur en versterking van de biodiversiteit.

Wethouder Cruijsen: ‘Dit is een mooie ontwikkeling, zowel voor Van Zonsbeek als voor Dreumel. De locatie aan de Vluchtheuvelstraat is een prachtige plek voor woningbouw. Ik wens de ontwikkelaar veel succes!’

Voor de woningen wordt een steelframing prefab systeem bouwconcept gebruikt. Dit betekent dat er lichtgewicht wordt gebouwd. De bouw gaat hierdoor sneller en er is minder overlast voor de omgeving en de natuur. 

De overeenkomst tussen Van Zonsbeek en de gemeente is ondertussen ondertekend. Naar verwachting start de ontwikkeling in het eerste kwartaal van 2022.