Na de succesvolle editie van vorig jaar keert Schuif samen aan! vanaf november weer terug in de gemeente West Maas en Waal. Iedereen die dat wil kan aanschuiven bij een maaltijd van Schuif Samen aan!

Inwoners ontmoeten elkaar

De deelnemende Multifunctionele Accommodaties (MFA’s) of dorpshuizen verzorgen de maaltijden. De naam was vorig jaar snel gevonden want samen eten is gezelliger dan alleen.

Wethouder Rob Reuvers over het initiatief: “De bijeenkomsten van Schuif samen aan! staan in het teken van ontmoeting en samenkomen in de donkere maanden van het jaar. Ik hoop dat er elke bijeenkomst een diverse groep aanschuift zodat veel verschillende inwoners elkaar kunnen ontmoeten. Dus ga samen met je buurvrouw of neem eens iemand mee die die veel alleen is. En Schuif samen aan! Ik bedank de deelnemende MFA’s en de dorpshuizen voor hun inzet. Zij zijn voor de gemeente een van de belangrijkste locaties als het gaat om ontmoeting”.

7 MFA’s en dorpshuizen doen mee aan Schuif samen aan!

De vorige editie is afgesloten met een evaluatiebijeenkomst. Deze is feestelijk van start gegaan met gebak en geëindigd met een bos bloemen voor de deelnemers. Dit jaar nemen dezelfde MFA’s en dorpshuizen deel aan Schuif samen aan! Daar is de gemeente West Maas en Waal blij mee. De deelnemers zijn: Dorpshuis De Hucht, Dorpshuis De Uithof, Kulturhus D’n Dulper, MFA De Rosmolen, MFA D’n Hoender, MFA Het Hanzehuys en VTC Wamel.

Van november tot en met maart

Aanschuiven kan in de donkere en koude maanden van het jaar. Vooral in deze maanden is elkaar blijven ontmoeten van belang. De bijeenkomsten vinden plaats tussen 6 november en 31 maart. Er zijn verschillende momenten en tijden dat inwoners kunnen aanschuiven. Op de website van de gemeente is er een overzicht te vinden van de datums, tijdstippen en manier van aanmelden.

Kleine bijdrage voor de maaltijden

Om de prijs voor deelname laag te houden draagt de gemeente bij aan de kosten voor de maaltijden van Schuif samen aan! De maximale prijs voor een maaltijd is daardoor € 3,- per volwassene. Voor een kind tot 12 jaar is dat € 2,-. De MFA’s en dorpshuizen werken met een voorinschrijving. En er zijn een maximaal aantal plekken per avond. Dit is noodzakelijk gezien de voorbereidingen en capaciteit.

Wilt u meer informatie?

Kijk dan op de website westmaasenwaal.nl/schuifsamenaan. Of volg de gemeente op Facebook en Instagram.