Wij zijn al een aantal jaar bezig met het nieuwbouwproject Appelhoek in Alphen. In september werd de eerste fase van het project opgeleverd. Nu wordt er gestart met fase 1B. Deze fase komt ten oosten van fase 1A en grenst aan woningen aan het Gement en de Lindenlaan.

Vraaggestuurd bouwen

Projectontwikkelaar Van Wijnen en gemeente West Maas en Waal tekenden onlangs de koopovereenkomst voor het project Appelhoek fase 1B. Bijzonder aan dit project is dat het uitgaat van ‘vraaggestuurd bouwen’. Dit betekent dat er van tevoren nog geen kant-en-klaar woningbouwplan wordt gemaakt. Er wordt gebouwd naar behoefte van geïnteresseerden.

Woningen in fabriek gemaakt

Van Wijnen maakt voor dit project gebruik van hun eigen unieke product Fijn Wonen. Met dit productconcept maken zij woningen die betaalbaar, comfortabel, toekomstbestendig én snel te realiseren zijn. Fijn Wonen-woningen worden namelijk volledig in een fabriek gemaakt. 
Wethouder Cruijsen is trots dat dit unieke concept wordt gerealiseerd in Alphen. “Het is een heel mooi project. Bijzonder om deze nieuwe manier van bouwen van dichtbij mee te maken. En ik ben blij dat we op deze manier kansen creëren voor onze eigen jeugd.”

Soort en aantal woningen nog niet bepaald

Het bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 27 woningen mogelijk. De precieze invulling van het aantal en soort woningen wordt op een later moment bepaald. Geïnteresseerden in dit project kunnen zich melden bij Hans Janssen Garantiemakelaars via nieuwbouw@hansjanssen.nl of 024 3244 244.

links Herman Boer, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Zuid en rechts René Cruijsen wethouder gemeente West Maas en Waal