West Maas en Waal sluit aan bij Meld Misdaad Anoniem

Dit is een oud bericht.

Inwoners kunnen meldingen over misdaad en criminaliteit altijd melden bij de politie. Anonieme meldingen kunnen gemeld worden bij Meld Misdaad Anoniem. Gemeente West Maas en Waal gaat samenwerken met Meld Misdaad Anoniem. Daardoor ontvangt de gemeente meer informatie waardoor we nog beter inzicht hebben in en sneller kunnen optreden tegen criminaliteit samen met de politie. 

Melder blijft buiten beeld

Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en geen onderdeel van de politie. Inwoners kunnen anoniem meldingen doen over bijvoorbeeld hennepteelt, drugslabs, illegale prostitutie, fraude en onverklaarbaar vermogen. De anonimiteit van de melder staat hierbij altijd centraal. 

Woordvoerder Marc Janssen van Meld Misdaad Anoniem: “Het is altijd het beste om rechtstreeks naar de politie te stappen als je informatie hebt over criminele activiteiten. In de praktijk blijkt dat niet altijd makkelijk. Er zijn veel redenen voor mensen om niet te melden. Bijvoorbeeld uit angst voor wraak of omdat je de dader kent. Het kan ook zijn dat mensen de gevolgen van melden niet kunnen overzien of dat ze er na die tijd simpelweg niets meer mee te maken willen hebben. Voor al die gevallen is Meld Misdaad Anoniem een vangnet. Wij zorgen ervoor dat de informatie bij de opsporing terecht komt, maar de melder buiten beeld blijft.”

Bereikbaarheid meldpunt

U kunt Meld Misdaad Anoniem zeven dagen per week bereiken via 0800 7000. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 22.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Melden kan ook 24/7 via een beveiligde omgeving op www.meldmisdaadanoniem.nl.