In het oostelijk deel van de Zandstraat zijn een paar jaar geleden bomen gekapt. Dit was nodig omdat de wortels van de bomen het straatwerk omhoog drukten. Dit leverde gevaarlijke situaties op.
Ondertussen is het asfalt toe aan groot onderhoud. Daarnaast kregen wij meldingen over hardrijders, onveilige verkeerssituaties, wateroverlast en trillingen in de straat. We hebben besloten al deze zaken in een keer aan te pakken. Dit doen we door het herinrichten van de straat.

Huidige werkzaamheden

Door de herinrichting is tot in juli steeds een stuk van dit deel van de Zandstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. In de BouwApp staat elke week een update van de werkzaamheden. Of kijk op de pagina wegwerkzaamheden.

Installeer de BouwApp en u blijft eenvoudig op de hoogte

QR-code om BouwApp te downloaden

Wij informeren aanwonenden en geïnteresseerden via een app.

Deze app, de BouwApp, is eenvoudig op uw telefoon te installeren.
Dit doet u als volgt:

  • scan de QR-code, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden
  • zoek in de app naar 'herinrichting Zandstraat-Oost Beneden-Leeuwen 
  • open het project en klik op 'volgen'
  • selecteer betreffende doelgroep

U kunt de BouwApp ook via uw laptop of vast computer raadplegen. 
Bekijk hier de webversie(externe link) van de BouwApp.

De uitvoering

Aannemer Remmits voert het werk in 9 fasen uit. De fasering staat bij de te downloaden bestanden. Per fase is een stuk straat afgesloten voor verkeer. Hierdoor is doorgaand verkeer niet mogelijk.
De nutsbedrijven zijn ook nog bezig tot mei.
Hulpdiensten zijn op de hoogte van de werkzaamheden en wegafsluitingen. 

Het definitief ontwerp

Samen met de aanwonenden hebben we een heel traject doorlopen om te komen tot een definitief plan. De tekening van het definitief ontwerp staat bij de te downloaden bestanden. Op basis van deze tekening wordt het plan in de praktijk uitgevoerd.

Bouwkundige opnamen

We laten bij bijna alle woningen een bouwkundige opname doen. Een gespecialiseerd bedrijf legt de staat van uw woning vast. Dan is er bij het eventueel ontstaan van schade duidelijk of dit wel of niet tijdens de werkzaamheden is ontstaan. 

Vooropname woningen

Deze is ondertussen gedaan.

Tussenopname woningen

Voor de woningen in fase 3 en 1 is deze gedaan. Bij fase 4 en 2 (fasering van nutsbedrijven) wordt deze opname gedaan als de nutsbedrijven klaar zijn. Vermeer expertise stuurt een brief naar de bewoners waar deze opname doen.

Eindopname woningen

Deze opname wordt gedaan als de herinrichting klaar is (en de oplevering).

Nutsbedrijven vervangen kabels en leidingen

De leidingen zijn verouderd en van slechte kwaliteit. Van Gelder vervangt of vernieuwt, in opdracht van Liander, het elektriciteitsnet en gasnet. Ook enkele verouderde waterleidingen worden vervangen in opdracht van Vitens. 

Planning

Het is een langdurige klus. De werkzaamheden aan de leidingen zijn gepland van begin oktober 2022 tot in april 2023.  Deze werkzaamheden overlappen met het werk van aannemer Remmits, die de herinrichting doet.
Liander / Van Gelder heeft de planning aangepast. De fasen worden nu in de volgorde 3, 1, 4, 2 uitgevoerd. Bij de te downloaden bestanden staat een afbeelding van hoe de fasering in de straat verloopt.

Bereikbaarheid woningen

Woningen/bedrijfspanden blijven bereikbaar. Wordt gewerkt vóór de woning of bedrijf, dan is parkeren op de oprit helaas niet mogelijk. Dit duurt een paar dagen tot maximaal een week.  Wilt u dan uw auto elders parkeren?

Meer informatie

Heeft u vragen over de aanleg van de kabels en leidingen? Neem dan gerust contact op met Barend Bunt van Van Gelder, via telefoonnummer 088 115 4000.

Heeft u vragen over de herinrichting? Neem dan contact op met projectleider Lars Kemperman. Hij is bereikbaar via lkemperman@westmaasenwaal.nl. Alleen op maandag is hij aanwezig en bereikbaar via telefoonnummer 14 0487

Heeft u vragen over het werk buiten, in het algemeen? Neem dan contact op met onze toezichthouder Rob Jansen. Hij is bereikbaar via rob.jansen@rjciviel.nl of via telefoonnummer 06 5336 4499.

Te downloaden bestanden

Heeft u gevonden wat u zocht?