De Maand van lezen en schrijven is in volle gang. Een van de activiteiten in de gemeente West Maas en Waal was de veiling. Georganiseerd door het Digi-Taalhuis West Maas en Waal. Het goede doel was dit jaar KIKA.

Deze veiling voor deelnemers en taalvrijwilligers van het Digi-Taalhuis werd druk bezocht. Wethouder Rob Reuvers hield een openingspraatje en heette iedereen welkom. Ook de taalambassadeurs Addy en Albert waren aanwezig.

Onder leiding van de veilingmeester kon er geboden worden op verschillende tweedehandsspullen. Dit gebeurde met kleine bedragen vanaf 5 cent. Zo waren er een wekkerradio, fietstassen, mooie schaaltjes en keukenspulletjes. En zelfs een Boerenbont Servies. Alle kleine biedingen maakten samen een bedrag van € 140,-. En dat is voor KIKA. 

Deelnemers hadden veel plezier en het was een gezellig samenzijn. Jolanda en Fred van  Brasserie de Rosmolen hadden weer gezorgd voor heerlijke lettersoep. Daar werd na afloop van de veiling heerlijk van gegeten.

In het Digi-Taalhuis West Maas en Waal kunnen mensen terecht die beter willen leren lezen, schrijven, rekenen en omgaan met de computer.

Voor wie meer wil weten over het aanbod van het Digi-Taalhuis: Mail met Marianne Herckenrath taalhuis.westmaasenwaal@bibliotheekrivierenland.nl. Of bel haar via telefoonnummer 06 2312 8794