Speciaal voor mensen die hun energierekening niet of nauwelijks meer kunnen betalen helpt EnergieVitaal. Dit doen ze door het geven van tips en het aanbrengen van kleine energiebesparende maatregelen. In februari gaat EnergieVitaal naar Boven- en Beneden-Leeuwen.

Hoe gaat dit in zijn werk?

De energiecoaches van EnergieVitaal geven tips wat u zelf kunt doen om energie te besparen. En ze kijken welke kleine energiebesparende maatregelen nodig zijn om de energierekening te verlagen. Bijvoorbeeld radiatorfolie, ledlampen of een besparende douchekop. De klusbus komt daarna deze spullen voor u aanbrengen. De gemeente betaalt dit, dus het kost u helemaal niets.

Actie in Boven- en Beneden-Leeuwen

In februari kan het zijn dat EnergieVitaal bij u aanbelt om een afspraak te maken met een energiecoach. Dat is vooral bij kleinere woningen met een laag energielabel.

Daarnaast krijgen een aantal huurders van woningstichting de Kernen die wonen in een huis met een laag energielabel een brief met een uitnodiging voor gratis hulp.

Heeft u geen brief of huisbezoek gehad?

U kunt u aanmelden door te bellen met 0345 202 707 of via www.energieloketrivierenland.nl/energievitaal. EnergieVitaal is er namelijk voor alle bewoners in de gemeente die energie willen besparen, maar de kleine materialen hiervoor niet kunnen betalen.

EnergieVitaal is een project van Energieloket Rivierenland en werkt in opdracht van de gemeente. Inwoners die meer willen weten over andere mogelijkheden om energie te besparen kunnen contact opnemen met het Energieloket.

Logo EnergieVitaal