Vanaf 3 januari tot eind maart 2024 exposeren de deelnemers aan ‘Ut Maos en Waolse Plaotje’ in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen.

Project Ut Maos en Waolse Plaotje

Deze expositie bestaat uit prachtige foto’s genomen in het Land van Maas en Waal.

Ze zijn gemaakt tijdens de winter van 2022/2023 door deelnemers aan Ut Maos en Waolse Plaotje. Dit sociale project werd georganiseerd met als doel om inwoners uit Wamel gedurende de wintertijd een leuke en creatieve activiteit te bieden.

Vorige winter werd jong en oud uitgedaagd om deel te nemen aan de eerste editie van deze fotowedstrijd. Aan de hand van 8 foto-opdrachten verspreid over 4 maanden werden 10 teams van elk 2 à 3 personen (een 65-plusser en een 65-minner) uitgedaagd om de mooiste Maos en Waolse foto’s te maken.

De deelnemers kregen zeer uiteenlopende opdrachten zoals het maken van o.a. een zelfportret, landschapsfoto, dierenfoto en actiefoto. Voor een van de opdrachten heeft het museum Tweestromenland in Beneden-Leeuwen oude gereedschappen ter beschikking gesteld die de deelnemers in de oude setting moesten fotograferen.

U bent van harte welkom

Tot eind maart 2024 is de expositie ‘Ut Maos en Waolse Plaotje’ te zien in het gemeentehuis van West Maas en Waal, Dijkstraat 11 in Beneden-Leeuwen.

Openingstijden gemeentehuis:

  • Maandag van 08.30 uur - 19.00 uur
  • Dinsdag, woensdag en donderdag van 8.30 uur - 16.30 uur
  • Vrijdag van 08.30 uur - 13.00 uur.