Reactie 1

  • Waarom is er geen inspraakavond 
  • Watertegel dat mag als de gemeente hem aansluit
  • Trottoirs weer op normaal hoogte leggen
  • Sloot beter afschermen in verband veiligheid
  • Heb een stukadoorsbedrijf ben ik dan nog bereikbaar

Antwoord gemeente

  • Bij projecten met beperkte mogelijkheden in het ontwerp, kiezen we voor deze methode. 
  • We bespreken eerst met u of een watertegel technisch mogelijk is. Zo ja, sluit de aannemer deze aan. 
  • Trottoirs komen op dezelfde hoogte terug. Bij de inritten plaatsen we verlaagde banden. 
  • De sloot blijft zoals deze nu is, zonder afscherming. 
  • U kunt uw woning altijd te voet te bereiken. Tijdens de uitvoering kunt u met de aannemer uw toegankelijkheid bespreken.

Reactie 2

Tussen Kerkstraat 27 en 29 liggen momenteel 3 parkeerplaatsen. In het ontwerp zijn die verdwenen.  Waar mogen onze bezoekers parkeren? Waar moet ik de zware containers aan de weg zetten.  Wij hebben een grote tuin  dus altijd zeer zware groencontainers. Die zetten we nu nog op de parkeerplaats aan de kampstraat aan de weg.  Dat kan straks niet meer.  Bovendien graag inspraak gunnen aan de bewoners over de beplanting van de perken.  Niet overal gras graag!! Dat worden altijd vieze hondenpoep plekken en die hebben we voor ons huis ook al. ( bah stinkt erg 's zomers).

Reactie gemeente

  • Uw bezoek kan gewoon op straat parkeren of in een parkeervak.
  • De containers kunt u op de stoep of op de hoek van uw inrit zetten
  • Het groenplan komt op onze website te staan. U kunt dan aangeven wat u ervan vindt.

Reactie 3

Ontwerp ziet er goed uit, alleen had ik (als voorzitter van de ouderenvereniging) de 9 nieuwe woningen graag op een andere manier ingevuld zien worden.
Ik heb daar overigens een gesprek over gehad met De Kernen. Had wat eerder gemoeten natuurlijk en ze hebben me beterschap beloofd.
Het ontwerp op zich m.b.t. de Kampstraat heb ik eigenlijk maar een inhoudelijke opmerking over en dat is de volgende:

  • Als mensen met de auto bij de afvalcontainer staan, dan staan ze eigenlijk midden op straat en bovendien bijna in de bocht van de weg. Ik wil er voor pleiten om daar een extra parkeerplaats te maken, speciaal voor het wegbrengen van het afval. Stukje veiligheid dus. Bovendien ook nog vlakbij de uitgang van de school, dus niet overbodig om hier goed naar de veiligheid te kijken.
  • Wat betreft het afkoppelen wil ik graag even een gesprekje hebben of en hoe dat bij mij gerealiseerd kan worden. Mijn huisadres is weliswaar aan de Kapelstraat, maar als dit op een goede manier gerealiseerd kan worden wil ik daar best in meedenken.

Ik hoor graag van u.

Antwoord gemeente

Helaas is er geen ruimte om een extra parkeerplaats te maken speciaal voor de ondergrondse afvalcontainers. U kunt gewoon op straat parkeren en vervolgens uw afval in de ondergrondse container doen.  Het is niet toegestaan om binnen 5 meter van de bocht te parkeren.

Reactie 4

Ik heb eigenlijk twee kleine punten. De eerste vraag is of het mogelijk is om de uitrit aan de zijde van Kampstraat 8 breder te maken. Dit is op de voorlopige tekening 3,50 m. Verzoek is om hier een meter bij te plakken waardoor men op 4,5 m komt (mag zelfs meer van mij). Zie afbeelding in bijlage waarbij met groen de verbreding aangegeven. Een verbreding van de uitrit zal het aanzienlijk makkelijker maken om de oprit van Kampstraat 8 te verlaten of te betreden met een voertuig.

Twee punt heeft te maken met het tankstation in de Kampstraat. Enkel keren per week komt hier in de straat een tankwagen om dit tankstation te voorzien van brandstof. Hierdoor wordt een groot deel van de weg geblokkeerd waar verkeer genoodzaakt is om de over de stoep te rijden. Ook zwaar verkeer rijdt over de stoep waardoor bijvoorbeeld de punten hier ernstig verzakt en vermoedelijk ook beschadigd zijn. Verzoek is om aan de overkant van de Kampstraat 8 de groenstrook iets af te ronden zoals aangeven in het geel op de afbeelding.

Verder had ik nog vraag met betrekking tot de watertegel. Op dit moment zit er bij mij een gemetselde put direct voor het huis waarop het regenwater en afvalwater samenkomen. Stel ik zou als bewoner meedoen met het splitsen van het afvalwater en regenwater, wordt deze put dan vervangen door de gemeente en worden er twee nieuwe leidingen gegraven vanaf het huis naar de straat? Of ik moet ik het zo zien dat deze watertegel direct aan de stoep wordt geplaatst door de gemeente en ik dan zelf verantwoordelijk ben voor de werkzaamheden richting deze put en de leiding voor het afvalwater? Tevens ben ik benieuwd of het überhaupt mogelijk is om deze watertegel in aan de Kampstraat 8 te plaatsten? Wellicht is dit al onderzocht bij het opstellen van het plan.

Antwoord gemeente

  • De breedte van de inrit blijft hetzelfde. Deze breedte staat vast in ons beleid.
  • De straal van de bocht is standaard. Bij verdere afronding is de groeiruimte voor de boom(wortels) te beperkt.
  • We bespreken eerst met u of een watertegel technisch mogelijk is. 

U hoeft zelf geen werkzaamheden uit te voeren. Dit doet de aannemer.

Reactie 5

Ik wil graag bij mijn keukendeur een doorgang door de groenstrook behouden (reden is bekend bij gemeente maar privé).

Antwoord gemeente

Wij zetten de doorgang erbij op de tekening (ontwerp).