Het industrieterrein aan de oostzijde van Wamel groeit. Onlangs tekende Van Tiem Elektro een overeenkomst met de gemeente West Maas en Waal voor de uitbreiding van hun bedrijf op het direct naastgelegen perceel.

De heer Van Tiem en wethouder Van den Boom-Witzel

Industrieterrein Wamel

Op het industrieterrein in Wamel zijn al jaren diverse en uiteenlopende bedrijven gevestigd. Van Tiem Elektro is sinds 2000 gehuisvest op de huidige locatie in Wamel en heeft ondertussen grote behoefte aan uitbreiding. Op het nieuw te ontwikkelen deel van het industrieterrein wordt een multifunctioneel en duurzaam gebouw gerealiseerd. Binnen dit multifunctionele gebouw is er ruimte voor opslag, productie en kantoor. De extra ruimte is voornamelijk bestemd voor de bedrijfsactiviteiten van Van Tiem Elektro, maar er worden ook mogelijkheden geboden voor aanverwante bedrijven in de technische industrie.

Wethouder Van den Boom-Witzel: “Dit is een mooie ontwikkeling voor de bedrijvigheid in Wamel. En er wordt op passende wijze rekening gehouden met het landschappelijke karakter van dit gebied. We kijken met trots naar weer een ondernemer die investeert in de toekomst!”

Van Tiem Elektro

Van Tiem Elektro is al ruim 75 jaar een begrip in West Maas en Waal. Het familiebedrijf, opgericht in 1948 in Beneden-Leeuwen, is gespecialiseerd in het installeren en onderhouden van elektrotechnische (scheeps)installaties in binnen- en buitenland.

Bestemmingsplan

In een bestemmingsplan staat hoe de grond in een gebied en de gebouwen die daarop staan gebruikt mogen worden. Een gebied is bijvoorbeeld ‘bestemd’ voor woningen of juist voor bedrijven. Voor dit plan moet de bestemming worden gewijzigd om uitbreiding van het bedrijventerrein mogelijk te maken. Eind mei neemt de raad een besluit over het bestemmingsplan. Daarna is het plan nog 6 weken in te zien. Meer informatie hierover staat op website van de gemeente: www.westmaasenwaal.nl/WAM-IndustrieUitbr-BON1 .