Op de 7e Dag van de Toekomst op 4 februari praatten bijna 90 inwoners, ondernemers en vrijwilligers(organisaties) over de leefbaarheid van onze 8 dorpen in 2030. Door corona was het een digitale ‘thuisblijfeditie’. Het thema dit jaar was Samenwerken & Promoten.

De Dag van de Toekomst is de jaarlijkse bijeenkomst vanuit de Visie Leefbaarheid 2030. We kijken naar wat er al is gedaan met de speerpunten en maatregelen voor de leefbaarheidsaspecten wonen, werken, onderwijs, recreatie en zorg. En - ook belangrijk - zijn er nieuwe ontwikkelingen en ideeën die vragen om nieuwe maatregelen?
Samen gaan we met passie op zoek naar nieuwe initiatieven die de leefbaarheid van onze dorpen verbeteren.

Internationale ervaring voor lokale inspiratie

Ondernemer Kees Willems staat garant voor een dynamische en inspirerende peptalk. Kees is een geboren en getogen West Maas en Waler en directeur/eigenaar van Global Paint Products BV in Boven-Leeuwen en van Global Paint Products NV op Curaçao. Dit is al ruim 30 jaar een gerenommeerd bedrijf in de nationale en internationale verfindustrie. Hij is ook een fervent sporter en verbindt hierdoor zijn betrokkenheid bij lokale activiteiten die de leefbaarheid verbeteren.

Leefbaarheidsquiz

De ervaren dagvoorzitter en auteur Judith Smits heeft ook lokale roots en leidde het programma in goede banen. Ze organiseerde tot slot de eerste West Maas en Waalse Leefbaarheidsquiz. Er waren 3 prijzen winnen waarmee lokale ondernemers worden gesteund.

Online toost

Deelnemers hadden sowieso prijs. Want we sloten – onder aanvoering van Bert van Swam – samen af met een online toost op een beter leefbare toekomst. 

Bel of mail gerust als je vragen hebt over de Dag van de Toekomst

Je kunt contact opnemen met Sandra Rikken via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl of via telefoonnummer 14 0487.

Heeft u gevonden wat u zocht?